Вибираємо кросівки для повсякденного носіння: 7 характерних ознак зручного взуття

Кросівки давно стали звичним повсякденним взуттям. Їх носять не лише з спортивним одягом, а й надягають під сукні, спідниці, комбінують з пальто. Іншими словами, це дійсно універсальне взуття, яке підходить на повсякдення. Проте важливо правильно його вибрати. Є кілька характерних ознак, які допоможуть в цій справі.

7 показників зручних кросівок

Перш за все відмітимо, що зручне взуття не обов’язково має бути дорогим. Сьогодні можна знайти досить бюджетні кросівки, які підійдуть для повсякденного носіння. Точно так же можна купити і брендову пару, яка цим вимогам відповідати не буде. Тож треба в них детально розібратися, аби правильно зорієнтуватися при покупці. Ось кілька важливих ознак зручних кросівок, носіння яких не призведе до деформації стопи та не буде викликати дискомфорт:

  1. Дихаючі матеріали. Звісно, краще за все, якщо вони будуть натуральні – шкіра чи замша. Але також це може бути текстиль або якісний замінник шкіри з отворами для вентиляції.
  2. Гарна амортизація. За такої умови ступні в меншій мірі будуть відчувати втому, зменшується навантаження на суглоби ра хребет при тривалому ходінні.
  3. Правильний згин підошви. Це місце має приходитися на зону першої третини стопи. Перевірити це можна при примірці. Надягніть кросівки та підніміться на пальчики.
  4. Жорсткий задник. Саме за такої умови забезпечується фіксація стопи та знижується ризик вивиху. При цьому зона переду має бути пружною, аби не було ударного навантаження на пальці, оскільки це може призвести до травмування.
  5. Ортопедичні вставки. Вони теж забезпечують фіксацію стопи в правильному положенні, знижають ризик отримати вивих. До речі, краще, якщо устілки будуть вставні, тобто щоб їх можна було виймати (прати, сушити або замінювати). Якщо вони будуть вклеєні, то вийняти їх не вийде, через ускладняється догляд.
  6. Наявність супінатору. Він є не на всіх моделях, але краще, якщо все ж таки буде. Завдяки супінатору знижується ризик травмування стопи та зменшується навантаження на хребет.
  7. Підошва в області пальців має бути цупкою. Вона не має гнутися, аби забезпечити кращу опору и захист цієї зони стопи при ходьбі по жорсткому покриттю.

При цьому зазначимо, що відповідні до цих вимог кросівки не обов’язково мають бути дорогими. Можна знайти бюджетне взуття якісного пошиву. Підібрати жіночі кросівки недорого можна на платформі Shafa, де представлений великий вибір товарів від вітчизняних та зарубіжних брендів. Знайти тут можна взуття на будь-який смак та розмір, до того ж є опція замовлення з безпечною оплатою, тож перед тим, як забирати посилку, можна оглянути товар, приміряти та перевірити на відповідність вимогам.

Крім характеристик, які зумовлюють зручність кросівок для повсякденного носіння, є ще кілька особливостей, на які варто звернути увагу при покупці.

Додаткові параметри вибору

Для повсякденного носіння треба підбирати дійсно якісне та практичне взуття. Варто зважати, що воно буде на ногах чи не кожного дня і не одну годину. В неякісних кросівках не буде зручно ходити щодня, через що або доведеться купувати нову пару (а це додаткові витрати), або миритися з дискомфортом, що може стати причиною супутніх проблем і поганого настрою. Тож, аби подібних ризиків не допускати, варто при покупці кросівок врахувати наступні властивості:

  1. Взуття не має бути занадто важким. Краще, якщо кросівки будуть легенькими. В такому взутті зручно буде ходити навіть на далекі відстані, ноги не будуть перевтомлюватися. Тож вибирати кросівки краще з легких сучасних матеріалів.
  2. Не має бути неприємного запаху. Він є, якщо кросівки виготовлені з синтетичних матеріалів або з доданням гуми. Не варто сподіватися, що запах через певний час вивітриться. Повірте, він лише посилиться, особливо якщо носити кросівки часто та в теплу погоду. Нога буде упрівати і ці «аромати» змішаються та посиляться.
  3. Пошив має бути охайним. Рівні шви, відсутність ниток, що стирчать, симетричний крій – це важливі показники того, наскільки гарно буде виглядати взуття на ногах.

Як бачимо, вимог до зручних повсякденних кросівок небагато. Тож тепер ви знаєте, на які фактори звертати увагу і вибрати підходящу модель буде простіше.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя