Українські хакери дістали технічну документацію понад 500 об’єктів Міноборони РФ

Українські хакери дістали технічну документацію понад 500 об'єктів Міноборони РФ.

Українські хакери дістали технічну документацію понад 500 об’єктів Міноборони РФ. фото: gettyimages.com, Vasily Pindyurin

Хакери української організації Blackjack провели вдалу кібератаку на російське державне підприємство, яке виконує всі будівельні підряди для Міноборони РФ.

Як повідомили у ГУР, йдеться про «федеральне державне унітарне підприємство “Головне військово-будівельне управління зі спеціальних об’єктів» (ФГУП “ГВСУ зі спеціальних об’єктів”). Кіберволонтери філігранно проникли в базу даних російської держкомпанії та отримали 1,2 терабайти цінних даних, серед яких – технічна документація більш ніж на 500 об’єктів Міноборони Росії.

Добуто критично важливу інформацію про вже завершені російські військові об’єкти, а також про ті, що знаходяться на етапі будівництва чи реконструкції, а ще про ті, що заплановані до зведення. Дані передали передали Силам безпеки та оборони України.

У рамках кібероперації всі зазначені дані були видалені з серверів підприємства Росії, а це на якийсь час паралізує будівництво нових об’єктів.

Приклад документації –Приклад документації – фото: gur.gov.ua

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя