Українські військові зайшли в Роботине на Мелітопольському напрямку: реакція місцевих жителів

Українські військові зайшли до Роботино на Мелітопольському напрямку: реакція місцевих жителів -

Українські військові зайшли до Роботино на Мелітопольському напрямку: реакція місцевих жителів — фото: t.me/brygada47

Воїни 47 окремої механізованої бригади опублікували відео, як вони зайшли до села Роботине, що на Мелітопольському напрямку.

Захисники пишуть, що два місяці наполегливих боїв та бійці бригади за підтримки інших підрозділів таки прорвали багатоешелоновану лінію оборони окупантів. Насамперед військовослужбовці сповістили місцевих про необхідність терміново їхати, адже ворог цинічно продовжує обстрілювати село.

Місцеві жителі зі сльозами зустріли українських військових.

— Півтора роки чекали на ЗСУ. Ми похопили речі, документи і бігли, дорогою викидаючи ці пакети, бо життя – найцінніше. А потім ці хлопці з 47 бригади вивезли нас на танку, – так люди назвали американську БМП Бредлі, яка витримує підриви на мінах та прямі влучення ворожої артилерії.

У безпечнішому місці людям дали можливість зателефонувати рідним. Люди розповідають, що мешкали практично без їжі. Між обстрілами встигали збігати на город та викопати щось, що посадили. Одна з жінок влітку відсвяткувала 52-й день народження та поділилася, що сусіди подарували їй на свята три буханці хліба та половинку ящика бубликів, які забрали у окупантів.

Судячи з відео військових, вивезти вдалося п’ять громадянських людей та кішечку.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя