Відбудова зруйнованих ракетними ударами будинків у Запоріжжі: коли люди повернуться до власних квартир | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі продовжують відбудовувати зруйновані внаслідок російських ударів багатоквартирних будинків. У червні 2023 року почалась відбудова будинків за адресами: вулиця Кияшко, 22, проспект Соборний, 151, вулиця Зестафонська, 10 та вулиця Сталеварів, 16.

Про це повідомив Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації.

Чотири будинки, які були частково зруйновані внаслідок російських ракетних ударів в кінці вересня та на початку жовтня минулого року, почали відбудовувати на початку літа.  

Проєктно-кошторисна документація по вищезазначеним будинкам складає близько 548 мільйонів гривень. З міського бюджету було виділено 114 мільйони гривень, а з «Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ» — вже надано 387 мільйонів гривень.

До початку опалювального сезону будівельники мають відновити перекриття та встановити радіатори, аби розпочати оздоблювальні роботи всередині.

«Маємо надію, що в цьому році, можливо, люди заселяться до своїх домівок. Є багато труднощів, це пов’язані перш за все з «повітряними тривогами», ви бачите що вони почастішали у нас. В середньому по 12-14 годин на добу у нас діють «повітряні тривоги». Але будівельники мають хороший оптимістичний настрій і обіцяють все зробити якомога скоріше», — сказав Юрій Малашко.

У Запоріжжі відбудовують чотири зруйновані росіянами багатоповерхівки: що вже зробили

Відбудова Запоріжжя: як просуваються роботи з відновлення зруйнованих ракетними ударами РФ багатоповерхівок

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя