Мешканцям Запоріжжя приходять фейкові повідомлення про евакуацію

Мешканцям Запоріжжя приходять фейкові повідомлення про евакуацію -

Мешканцям Запоріжжя приходять фейкові повідомлення про евакуацію — фото: dnipro.tv

Мешканцям Запоріжжя приходять повідомлення в яких пишуть про те, що у грудні нібито почнеться «евакуація». Це фейк, який розповсюджують росіяни.

На мобільні телефони мешканців Запоріжжя приходять повідомлення, у яких йдеться про «грудневу евакуацію». Людей лякають тим, що їм доведеться виїхати з міста до Одеси, або ж до Німеччини чи у Польщу.

Мешканцям Запоріжжя приходять фейкові повідомлення про евакуацію -Мешканцям Запоріжжя приходять фейкові повідомлення про евакуацію — фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

— Верифікувавши інформацію, Центр повідомляє, що насправді ніякої евакуації з міста не планується. Такі повідомлення — це частина російської ІПСО, мета якої — посіяти панічні настрої серед населення, — повідомили у Центрі протидії дезінформації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У ЦПД закликають українців не реагувати на подібні повідомлення. Росіяни намагаються залякати людей, а тому розсилають фейки. При цьому важливо пам’ятати про правила безпеки.

У разі отримання такого повідомлення Центр закликає громадян не переходити за посиланнями та заблокувати номер, з якого прийшло SMS.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя