У Запоріжжя проводять службове розслідування щодо директора 5-ї міської лікарні

У Запоріжжя проводять службове розслідування щодо директора 5-ї міської лікарні.

У Запоріжжя проводять службове розслідування щодо директора 5-ї міської лікарні. Фото: freepik.com

У міській раді Запоріжжя створили комісію, яка проводить службове розслідування щодо комунального підприємства «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги», яка знаходиться на Перемозі. 

У розпорядженні зазначається, що підставою для перевірки став лист із Міністерства охорони здоров’я України у вересні цього року щодо неефективного використання наявних фінансових ресурсів та порушення вимог законодавства керівником КП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги»

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що комісія діє з 27 вересня і здійнюватиме перевірку до 11 жовтня. До неї увійшли юристи мерії, а також представники комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» міськради. 

Нагадаємо, що у мерії та керівництва 5-й лікарні виник конфлікт у лютому 2023 року. Тоді директора лікарні Дмитра Івченко звільнили з займаної посади. Виконуючим обов’язки керівника установи призначили Петра Риженка. Івченко поставив під сумніви правомірність процедури звільнення з посади, а в свою чергу Риженко заявив про зникнення печаток і установчих документів лікарні. 

У розпорядженні виконуючого обов’язки мера не вказується щодо чинного чи колишнього керівництва лікарні здійснюють службове розслідування.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя