У Запоріжжі відкрили центр підтримки жінок-ВПО | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі, Одесі та Чернівцях відкриті центри підтримки жінок, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Центри працюватимуть за принципом «Єдине вікно» і там можна безкоштовно отримати юридичні послуги, онлайн та офлайн консультації психологів та пройти курси SMM, масажу та шиття.

Про це повідомив Дмитро Орлов, міський голова Енергодару.

Цей проєкт під назвою «Три опорних точки відновлення жінки ВПО» направлений на підтримку жінок та дівчат, які постраждали від військового конфлікту та вимушено змінили місце проживання. Його реалізувала громадська організація «Центр «Побратим» (з 2014 по 2021 рік працював в Мелітополі, а у 2022 діє на підконтрольній Україні території), за технічної підтримки ООН «Жінки в Україні» та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF).

«Головна ціль проєкту: забезпечити жінкам та дівчатам ВПО умови соціально психологічної адаптації та організувати передумови стабільності в процесі вимушеного переміщення, забезпечити потенціал для суспільної та економічної інтеграції в подальшому», — йдеться в повідомленні.  

Для запису необхідно заповнити анкету.

Організовував всі тортури: судитимуть працівника ФСБ, який курує фільтраційний табір в Запорізькій області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя