У Запоріжжі відкрили дві нові поліцейські станції: яку функцію вони будуть виконувати

У Запоріжжі відкрили дві нові поліцейські станції: яку функцію вони будуть виконувати.

У Запоріжжі відкрили дві нові поліцейські станції: яку функцію вони будуть виконувати. Фото: zp.npu.gov.ua

На території Шевченківського та Заводського районів Запоріжжя запрацювали два пункти поліції, які забезпечать надання місцевим жителям якісних поліцейських послуг.

Передбачається, що у межах стратегії Community Policing станції наблизять дільничних офіцерів поліції до потреб громади та нададуть можливість оперативно реагувати на заяви та повідомлення громадян з метою захисту їх прав та законних інтересів. Про це повідомили в пресслужбі обласної Нацполіції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відкриття станцій стало можливим завдяки плідній співпраці поліції, яка виступила із відповідною ініціативою та органів місцевого самоврядування які надали приміщення.

Начальник Запорізького РУП Сергій Бичін відзначив, що для поліцейських, які дбають про безпеку мешканців на території обслуговування, найвища цінність та критерій оцінки їх роботи – довіра та повага громадян.

Водночас, одними з пріоритетних завдань поліцейських станцій є реагування на випадки домашнього насильства, а також – протидія шахрайству. Це має позитивно впливати на зниження рівня злочинів, безпосередньо пов’язаних з шахрайством.

Поліцейські станції обслуговуватимуть частини районів, які є віддаленими до відділень поліції. Громадяни можуть звертатися із заявами та надати інформацію, необхідну для реагування на будь-які адміністративні чи кримінальні правопорушення та інші події.

У разі потреби можна звертатися за допомогою поліції на спецлінію 102 або зателефонувати до конкретної станції: Шевченківський район – 061-287-22-65, Заводський район – 0505442370, 0971076857.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя