ЗСУ продовжують проривати оборону росіян у Запорізькій області, — аналіз ISW | Новини Запоріжжя

Українські захисники продовжують проривати оборону російських окупаційних військ у Запорізькій області та наближаються до другої лінії оборони ворога.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Згідно з геолокаційними даними від 24 серпня, українські війська просунулися далі в напрямку російських оборонних рубежів на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Водночас російські пропагандисти скаржаться, що настав критичний момент на полі бою та висловлюють стурбованість проривом Збройних сил України.

На думку аналітиків, щоб російським військовим досягти успіху на іншій ділянці лінії фронту їм потрібно ще півтора місяця утримувати свої позиції.

Раніше Наталія Гуменюк, керівник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони «Південь» повідомила, що через великі втрати окупаційні війська РФ перекидають на Запорізький напрямок сили, які накопичені на інших ділянках південного фронту.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», російські окупаційні війська продовжують зводити фортифікаційні оборонні споруди та посилювати лінію своєї оборони на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. 

На захоплених заводах Запорізької області окупанти виробляють «зуби дракона»

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя