У Верховній Раді розповіли, чи очікувати посилення мобілізації в Україні

Чи буде в Україні посилення мобілізації -

Чи буде в Україні посилення мобілізації — фото: glavcom.ua

З 24 лютого 2022 року в Україні триває загальна мобілізація. Наразі додаткових передумов для посилення мобілізації немає.

Загальна мобілізація передбачає, що всі військовозобов’язані можуть бути мобілізовані у випадку необхідності поповнення сил безпеки та оборони. Їх можуть мобілізувати у відповідних військово-облікових спеціальностях, якими саме володіють чоловіки призовного віку.

— З перших днів війни у нас відбуваються абсолютно планові мобілізаційні заходи. Це означає, що Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки вручають повістки для тих військовозобов’язаних, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії, — зазначає член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За його словами, всі ці комплексні заходи передбачають:

  • доведення до ТЦК та СП відповідних кількісних показників тих військовозобов’язаних певних спеціальностей, які необхідні;
  • територіальні центри їх мобілізують і все відбувається в абсолютно плановому режимі.

Нагадуємо, раніше RADA.zp.ua інформував, що Президента просили військові про посилення мобілізації. Зеленський заявив, що для того, щоб почати мову про збільшення призову, слід усунути недоліки в органах мобілізації.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя