Обдурили десятки людей: на Запоріжжі викрили групу шахраїв, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Шість шахраїв діяли за поширеною схемою: розміщували у мережі оголошення про продаж товару, а після перерахування передоплати – зникали.

Про це повідомлять у Національній поліції Запорізької області.

38-річний мешканець Запорізького району разом із 4 родичами та знайомою організували злочинну схему з продажу неіснуючих товарів. На цей час відомо про понад 30 людей, з різних областей України, потрапили «на гачок» шахраїв.

22 серпня правоохоронці за силової підтримки бійців «КОРД» провели санкціоновані обшуки за місцями проживання шахраїв. У фігурантів справи вилучили: понад 30 мобільних телефонів, 21 банківську картку, понад 60 sim-карток різних мобільних операторів та чорнові записи.

Крім того, у будинку 44-річного фігуранта вилучили три пакунки з наркотичною речовиною, попередньо, а також пакети з речовиною рослинного походження.

Все вилучене направлено на експертні дослідження, за результатами яких діям фігурантів буде надано остаточну правову кваліфікацію.

Вирішується питання про повідомлення фігурантам справи про підозру та обрання їм запобіжних заходів. За вчинене підозрюваним загрожує до 5 років позбавлення волі, згідно з ч.3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Контролюють дорослих й дітей: загарбники прослуховують телефони мешканців окупованих територій Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя