Аграрії регулярно підриваються на ворожих мінах на тимчасово окупованих територіях Запорізької області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники мінують поля та лісосмуги. Аграрії, які залишилися жити в окупації, намагаються працювати попри небезпеку. Проте часто вони підриваються на російських мінах.

Про це в етері телемарафону заявив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області замінована велика кількість земель. Деякі місцеві мешканці, наражаючи себе на небезпеку, намагаються працювати.

«За останні місяці ми отримували звістки про те що аграрії, ті що виїжджають в полі та намагаються працювати, регулярно підриваються на ворожих мінах. На жаль, це вже непоодинокі випадки», — заявив Федоров.

Він також зазначив, що наразі вирощувати зернові культури на тимчасово окупованих територіях дорожче ніж продавати росіянам. Річ у тім, що збувати свою продукцію аграрії можуть виключно російському монополісту.

«Гауляйтер Євген Балицький сказав, що в цьому році вони вивезуть 1,5 мільйона тонн аграрної продукції. Але це означає наші фермери вчергове не матимуть можливості засіяти поля, тому що в них, можна сказати, вкрадуть продукцію. Від цього страждають також власники паїв, адже в цьому році з ними або не розрахувались повністю, або наполовину», — повідомив міський голова.

У Запорізькій області ворог продовжує «націоналізувати» квартири: як це відбувається та скільки об’єктів уже «націоналізовано».

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя