Апарат Запорізької облради скоротили на 60%, чим зекономили понад 15 млн грн | Новини Запоріжжя

Роботу Запорізької обласної ради оптимізували. Нині з 90 співробітників на своїх посадах залишилось 36, які зможуть повністю забезпечити діяльність установи.   

Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації під час брифінгу.

В кінці березня Верховна рада України прийняла рішення про передачу Запорізькій обласній військовій адміністрації повноважень Запорізької обласної ради. Згодом Іван Федоров анонсував масштабні кадрові скорочення.

Наразі на посаді залишається Олена Жук, голова Запорізької обласної ради. Її заступники Людмила Любім та Геннадій Фукс завершила роботу в установі, а Владислав Куценко відсторонений від роботи по рішенню суду за клопотанням спеціалізованої прокуратури. Звільняється керівниця обласного центру молоді Інна Скороходова та Віктор Тлеуш, керівник школи-інтернату №7.

«Були виведені поза штат ті співробітники, які не знаходяться на території Запоріжжя та області. Не здатні виконувати свої обов’язки, — підкреслив Федоров. — Хочу зазначити, що 36 співробітників, які продовжують працювати, вони повністю забезпечують діяльність 130 закладів обласної ради».

За рахунок оптимізації апарату Запорізької обласної ради економія на рік складе 15 мільйонів гривень, ще шість мільйонів – внаслідок скорочення кількості заступників голови ради. Більше коштів буде направлено на допомогу Силам оборони України. 

Очільник обласної військової адміністрації також зазначив, що вони будуть проводити перевірки в обласному центрі медико-соціальної експертизи, де правоохоронці викрили заступника головного лікаря на протиправних діях.

За побори з фермерів судитимуть посадовця з Запоріжжя

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя