Викрадають людей, катують їх та грабують будинки: екс-правоохоронцям із Запорізької області повідомлено про підозру | Новини Запоріжжя

Служба безпеки України ідентифікувала ще чотирьох колаборантів, які працюють на російських загарбників. Троє з них — колишні поліцейські, яких звільнили з органів за систематичні хабарі та «кришування» наркоугруповань. Наразі всі четверо колаборантів працюють в окупаційному відділі поліції №4 Управління внутрішніх справ у містах Василівка та Василівського району.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Колаборанти придушують опір місцевого населення, використовуючи масові репресії, переслідування та незаконні затримання. До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство, погрози та вбивства. Зафіксовано факти викрадення та катування  людей.

Під час незаконних обшуків зловмисники грабують будинки людей. Після таких «нальотів» із будинків мирних мешканців зникають гроші, побутова техніка та особисте майно людей.

Задокументовано факти обкладання «даниною» власників агропідприємств. За «відкупні» зловмисники обіцяють фермерам не заважати їм у господарській діяльності. У разі незгоди – погрожують насильством та знищенням майна.

Слідчі Служби безпеки повідомили всім чотирьом фігурантам про підозру за частиною 7 статті 111-1 «Колобараційна діяльність» Кримінального кодексу України.

Безпідставно затримує та катує патріотів: колишній правоохоронець із Запорізької області працює на ворога.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя