В Енергодарі можуть забрати до катівні через відсутність російського документа | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях триває примусова паспортизація людей. Місцеве населення всіма способами змушують брати документи країни-агресора. Зокрема, в тимчасово окупованому Енергодарі можна потрапити до катівні через відсутність російських документів. 

Про це повідомив Дмитро Орлов, міський голова Енергодару «Новинам.LIVE».

В тимчасово окупованому місті примусова паспортизація набуває серйозних масштабів. На сьогодні фактично не залишилось людей без російського документа, бо без нього не можливо потрапити у лікарню, пересуватися вулицею міста та виїхати за межі населеного пункту. На окупованій частині Запорізької області російські загарбники встановили безліч блокпостів, для проїзду через які необхідно пред’явити російський документ. 

«На кожному блокпосту це (авт.: відсутність російського документа) є привід для того, щоб забрати людей до катівень і під страхом втрати життя та здоров’я люди, звичайно ж, отримують їх. Вони роблять відповідні заяви до правоохоронних органів України, для того, щоб зафіксувати примусову саме паспортизацію», — додав Дмитро Орлов.

Стала відома особа зрадника, якого сьогодні ліквідували в окупованому Бердянську

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя