Травмуються через вибухи: запорізький притулок шукає спосіб евакуювати частину тварин

Допомогти може кожен: запорізький притулок шукає спосіб евакуювати частину тварин.

Допомогти може кожен: запорізький притулок шукає спосіб евакуювати частину тварин. Фото: day-lapu-drug.zp.ua

Під час війни тварини, яких покинули господарі, стали заручниками війни і так само як і люди страждають від постійних обстрілів РФ. Волонтери й зоозахисники із Запоріжжя й області рятують чотирилапих безхатьків й тих, кого полишили господарі. Проте під час вибухів багато собак травмуються через сильний стрес. Саме тому притулок «Дай лапу, друже» шукає способи евакуювати хоча б частину хвостиків.

За словами голови громадської організації по захисту прав тварин «Дай лапу, друже» Ірини Дідур, вчора, 8 квітня, вчергове «прилетіло» біля притулку. Після вибухів тварини починають травмувати себе та «плакати». 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

— Я чітко освідомлюю що потрібна євакуація. Хочаб часткова, бо в нас невистачає людей, бо тварини перебувають під постійним стресом. Вже не вистачає сил в нас, не вистачає людей, вже втомилися все лагодити, лікувати, сплачувати постійні борги. Може є хтось готовий допомогти, реальною євакуацією тварин в безпечні місця, — додала Ірина.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Притулок «Дай лапу друже » м. Запоріжжя (@daylapu_)

За словами жінки, вона розуміє, як потрібна допомога тут та зараз, бо як і люди тварини гинуть та калічаться, проте вона не розуміє, чому люди та фонди не бачать того жахіття, яке відбувається із тваринами під час війни у притулках.

Варто зазначити, що притулок «Дай лапу, друже» існує вже 14 років. Весь цей час волонтери закладу рятують безпритульних тварин і тих, кого лишили господарі. До війни волонтери закладу опікувалися 350 котами й собаками, наразі вони дбають про 520 тварин. Частину тварин в притулок передають військові, які рятують хвостатих з-під обстрілів й дістають з-під завалів будинків у «сірих зонах» й зонах бойових дій. Частина чотирилапих знаходиться на платних перетримках. 

Де знаходиться притулок

Притулок знаходиться у Запоріжжі між площею Поляка та проспектом Металургів. Туди можна потрапити зі сторони проспекту (вхід за пам’ятником жертвам Голодомору) або заїхати на машині через вулицю Незалежної України. 

Нагадаємо, що:

Крута можливість у цьому притулку – взяття собаки під опіку. Людина може обрати пса та сплачувати за його догляд гроші. При цьому тваринка залишається у притулку, але приходити і проводити з ним час можна будь-коли. Це чудовий варіант для тих, хто не може взяти додому собаку, але дуже до нього прикипів та хоче допомогти. Людям, які взяли песика під опіку, волонтери раз на місяць надсилають фотографії собаки та розповідають про його стан. 

Опіка коштує 3000 гривень на місяць. Гроші йдуть на корм, обробку від паразитів, комунальні платежі, дезинфекцію та працівникам за догляд. Також можна платити 2100 гривень (у цю суму не входять комунальні платежі та гроші працівникам за догляд).

Як ще можна допомогти притулку у Запоріжжі

Як допомогти притулку у ЗапоріжжіЯк допомогти притулку у Запоріжжі

У притулок можна привезти їжу, теплі речі для собак, лежанки, вольєри. Також допомогти можна фінансово:

  • Номер карти притулку – 4441 1144 4818 5643
  • PayPal – [email protected]

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя