У Запоріжжі відновлюють будинок на вулиці Кияшка, куди влучила російська ракета: що вже зроблено, – ФОТО | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі продовжують відновлення частково зруйнованих російськими ракетами багатоповерхових житлових будинків.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Відновлювальні роботи у будинку на вулиці Кияшка, 22, в який ворожа ракета влучила у ніч на 24 вересня (внаслідок влучання загинула одна людина), активно продовжуються з початку червня.

По завершенню робіт мешканці отримують термомодернізований будинок (утеплений мінеральною ватою товщиною 150 мм) з сучасною системою опалення (індивідуальним тепловим пунктом), заміненим дахом, новими енергоефективними вікнами (з фасадної сторони – з подвійним склопакетом для кращої шумоізоляції), а також ремонтом квартир та підземного укриття.

Візуалізація будинку після завершення ремонту

«Наразі повністю змонтована обрешітка на покрівлі (елементи схилового даху, – прим), облаштована гідроізоляційна мембрана. Наступного тижня продовжиться монтаж металочерепиці, яку вже повністю завезли на об’єкт. Виконуються роботи з посилення стінових несучих конструкцій, облаштування внутрішніх перегородок у квартирах. Крім того, у житлі замінять стару дерев’яну підлогу на нову стяжку. Вже виконуються штукатурні роботи і в бомбосховищі, і частково в квартирах, – розповіла начальниця відділу капітального ремонту департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради Інна Внукова, – Наступного тижня будуть виконуватися роботи з розводки електричної мережі у квартирах та встановлення віконних блоків на сходових клітинах. Роботи йдуть по графіку».

Наявну систему опалення у будинку вже демонтували і повністю оновлять. Буде встановлений індивідуальний тепловий пункт. Крім того, на проханням мешканців центр надання адміністративних послуг, який розміщений за цією адресою, та житлова частина будинку отримають окремі лічильники тепла.

«Під час демонтажу був виявлений факт втручання мешканців у систему опалення: вони зробили теплу підлогу за рахунок централізованого опалення. Через це у інших жителів будинку були проблеми з опаленням через розбалансування системи. Порушення буде демонтовано», – розповів під час виїзної наради на будівельному майданчику в.о. мера Анатолій Куртєв.

Роботи з відновлення будинку виконує підрядна організація «Статусбудінжиніринг». Загальна вартість реконструкції – близько 50 мільйонів.

За його словам очільника міста, до кінця року планується завершити найскладніші будівельних робіт і зробити інженерні мережі, щоб проводити внутрішні роботи у квартирах. Втім, будівельники намагаються обганяти графік, щоб жителі могли швидше повернутися до своїх оновлених домівок.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України у Запоріжжі частково зруйновано 11 багатоповерхових будинків. На сьогодні кошти на відновлення всіх постраждалих будинків знайдено. Наразі активно ведуться відновлювальні роботи у чотирьох із них.

Відбудова Запоріжжя: як просуваються роботи з відновлення зруйнованих ракетними ударами РФ багатоповерхівок

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя