Суд виніс вирок колаборантці із Запорізької області | Новини Запоріжжя

Після окупації частини Запорізької області мешканка Бердянська почала співпрацювати із російськими загарбниками. Вона брала активну участь у проведенні, так званого, референдуму.

Про це повідомляють у Жовтневому районному суді Запоріжжя.

Прихильниця «руського мира» брала участь у форумі «Ми разом із Росією» (він проходив в окупованому Мелітополі), де була прийнята, так звана, «резолюція про підготовку та організацію проведення референдуму виборчою комісією Запорізької області». Колаборантка також очолила комісію з охорони громадського порядку на одній із «виборчих» дільниць Бердянська. Крім того, вона ходила по квартирах і чинячи психологічний тиск, змушувала людей брати участь у псевдореферендумі.

На судовому засіданні був присутній захисник фігурантки справи, якого призначила держава. Самої фігурантки не було. Рішенням суду підозрювану засудили до 6 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Також впродовж 15 років вона не має права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади.

Здавали учасників АТО та правоохоронців, змушували брати паспорти РФ: на лаві підсудних опинилися колаборанти із Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя