Карта бойових дій в Україні 21 серпня

Мапа бойових дій в Україні 21 серпня

Мапа бойових дій в Україні 21 серпня Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 21 серпня, в Україні розпочалася 544-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 21 серпня.

Українські війська вели контрнаступальні дії щонайменше на двох ділянках фронту та просунулися в районі Роботиного. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 і 20 серпня, показують, що українські сили нещодавно просунулися на схід від Роботиного. У Генштабі України повідомляли, що українські війська вели контрнаступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

20 серпня російські війська продовжували наступальні операції на північний схід від Куп’янська, але підтверджених досягнень не досягли. Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки. 20 серпня російські війська продовжували обмежені наступальні дії в районі Кремінної та досягли незначних успіхів.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські сили продовжували обмежені контрнаступальні операції в районі Бахмута і, можливо, просунулися 20 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 серпня, показують, що українські сили досягли позицій далі на захід і північ від Андріївки. 20 серпня російські війська продовжили наступальні дії в районі Бахмута і незначно просунулися. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 серпня, показують, що російські війська зробили незначне просування на захід від Ягідного.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські та російські сили продовжували бойові дії на лінії Авдіївка-Донецьк 20 серпня. Генштаб України повідомив, що українські сили продовжують оборону від російських сил поблизу Мар’їнки. Російське МО стверджувало, що російські сили відбили українські атаки поблизу Красногорівки, Веселого, Первомайського та Старомихайлівки.

Карта бойових дій в Україні 21 серпня фото 1Карта бойових дій в Україні 21 серпня фото 1

Українські війська 20 серпня вели наступальні дії на західній частині Запорізької області і нещодавно просунулися вперед. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 і 20 серпня, показують, що українські сили нещодавно просунулися на схід від Роботиного. 

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські джерела стверджують, що українські війська продовжують діяти на островах у дельті Дніпра. Російський військовий блогер заявив, що на островах у Дніпрі тривають бої, а російські війська продовжують обстріли українських позицій біля Антонівського мосту.  Інший військовий блогер стверджував, що інтенсивні українські обстріли не дозволяють російській піхоті вступити в бій з українськими силами на островах у дельті річки Дніпро.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя