Стала «суддею» в окупованому Мелітополі та сприяла депортації мешканців: ще одна колаборантка отримала підозру | Новини Запоріжжя

За співпрацю з РФ повідомлено про підозру ще одній перебіжчиці. Колаборанткою є колишня помічниця судді, а нині чинна українська адвокатка. Після захоплення Мелітополя Запорізької області вона добровільно приєдналась до загарбників. Окупанти призначили її «судьей Мелитопольского районного суда Запорожской области».

Про це повідомляє Запорізька ОВА з посиланням на СБУ.

Перебуваючи на «посаді», вона приймала незаконні рішення щодо примусового видворення проукраїнськи налаштованих місцевих жителів. Встановлено, що за її рішеннями понад 10 родин були змушені залишити рідні домівки. Вона призначала «судові вироки» за нібито порушення чинних «законів» країни-агресора.

За рішеннями «судді» по сфабрикованих справах місцеві мешканці, які не підтримують політику Кремля, були засуджені до різних термінів ув’язнення з конфіскацією майна в інтересах окупаційної влади.

Тим самим «суддя» грубо порушувала українське законодавство та міжнародне гуманітарне право. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зрадниці про підозру за ч.7 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Викриття колаборантки здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

За вихідні окупанти завдали по Запорізькій області 701 удар: били по Запоріжжю, Пологівському та Василівському районах, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя