Що собою уявляє Prozoro Market

В даному держаному е-каталозі змовники можуть придбати будь-які товари: продукти харчування, одежу, взуття, електроніку, паливо, меблі, хімічні засоби для прибирання, канцтовари та ін. В постанові уряду №1178 встановлено, що через портал Прозоро Маркет можна купувати продукцію без обмежень, але тільки під час воєнного стану, по сумі очікуваної вартості. Також зверніть увагу на те, що через дану платформу не можна здійснювати закупівлю послуг та робіт.

Е-каталог Prozoro Market гарантує перевірених постачальників. При закупівлі вам не треба витрачати свій час на підготовку тендерної документації та технічних умов, шукати класифікацію постачальників.

Як здійснюються закупівлі

Для виконання даного процесу вам необхідно дотримуватися певного алгоритму дій:

  • Створити план – на кожному майданчику реалізація проходить по-різному. Його потрібно оприлюднити упродовж п’яти робочих днів з моменту, коли він повністю затверджений.
  • Оголосити запит вартості пропозиції – обов’язково зазначте кількість, термін та місце постачання, умови сплати, кінцевий термін подання бажаної пропозиції.
  • Чекання подання пропозицій – переможця визначається системою автоматично. В свою чергу він повинен підтвердити намір підписання договору.
  • Укладання угоди з переможцем – для цього надається десять календарних днів після підтвердження наміру укладання угоди.
  • Оприлюднення договору – необхідно вкластися в три робочі дні з моменту дати підписання пропозиції.

Замовнику надається можливість завантажити проект чи скористатися спеціальними шаблонами, які розробили адміністратори. Якщо замовнику необхідно постачання продукції певними партіями чи він хоче виділити якісь спеціальні умови, інформативні дані необхідно зазначати одразу. Щоб це зробити необхідно заповнити певне поле, що має назву «умови доставки та оплати».

Суми, на які можна здійснювати продаж

В каталозі доступно два способи проведення закупівель. Перший на суму не вище 50 тисяч гривень. Замовник повинен самостійно знайти потрібний товар, додати його у кошик та оформити замовлення. Другий варіант не має грошового обмеження. У цьому випадку замовник повинен опублікувати в каталозі запит на купівлю певної продукції, у відповідь постачальник надсилає пропозицію через торговельний електронний майданчик. В обох варіантах постачальник не надає підтверджуючої документації для участі, адже він вже отримав допуск до роботи в даному каталозі.

Щоб почати співпрацю через каталог Prozoro Market з замовниками, компанія повинна бути впевненою, що її продукція дозволена до продажу. Для початку необхідно пройти кваліфікацію, тобто виконати підтвердження свого досвіду постачання товарів упродовж трьох років. Після цього адміністратор каталогу обробляє заявку. Якщо усе в порядку постачальник допускається до роботи в обраній категорії, в якій він пройшов кваліфікацію. Треба розуміти, що для кожної окремої категорії проходження кваліфікації являється обов’язковою умовою.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя