Російські загарбники облаштували чергову лінію оборони у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Російські військові на тимчасово окупованих територіях продовжують посилювати свої лінії оборони. За півтора року окупації частини Запорізької області вони облаштували укріплення.

Про це повідомив Іван Самойдюк, заступник міського голови Енергодару «Новинам Приазов’я».

За словами посадовця, вся територія від Енергодара і до межі зіткнення – суцільні лінії оборони російської армії. У окупантів був час аби там облаштувати бетонні укріплення.  

«Це мінні поля, бліндажі, окопи, це може бути що завгодно. Безпосередньо в місті кількість військовослужбовців РФ не міняється. Території й населені пункти навколо Енергодару «кишать» російськими військовослужбовцями. Вони займають будівлі жителів, які виїхали з окупованих територій, розселяються там. Вони міняють дислокацію своїх ночівель, але їхня кількість достатньо посилена на всій території навколо Енергодару, включно до лінії розмежування, до лінії військових дій», – зазначив Самойдюк.

Він також зазначив, що за останні три місяці енергодарці почали інтенсивніше евакуюються з міста.

«Є декілька причин, одна з них – це дійсно затягування очікувань на деокупацію, у людей вривається терпець, вони хочуть виїхати з тої території. Друга – ситуація з Каховським водосховищем, постійна загроза реального стану катастрофи на ЗАЕС, яка спонукає до того, аби люди лишали місто і виїжджали звідти», – пояснив посадовець.

«Практично кожна посадка – це є лінія оборони»: у Пологівському районі розмістилася велика кількість ворожої техніки та живої сили.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя