Правила вибору гітарних струн

Головною комплектуючою будь-якої гітари являються струни. Без них неможливо зіграти мелодію. Враховуючи це, кожен гітарист має в запасі декілька додаткових струн на випадок розірвання головних. Купити виріб можна в музичному магазині Monkey Music. Для цього необхідно перейти на сторінку, обрати відповідну модель та зробити замовлення. Менеджери завжди подзвонять для уточнення деталей, надають відповіді на запитання, знаходять індивідуальний підхід до кожного покупця. В каталозі представлено широкий асортимент високої якості по доступним цінам. Вам точно сподобається товар та якість обслуговування.

Базові для класичних гітар

Щоб підібрати найбільш відповідний варіант, бажано дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Віддавайте перевагу нейлоновим струнам, адже вони відрізняються більш легким натягом, просто затискаються. Завдяки їм ви точно доб’єтеся чистого звучання. Такий варіант оптимальний для початківців.
  • Високий натяг призначений для більш гучного звучання. Якщо проблеми із затисканням відсутні, обирайте струни, що мають сильний натяг, завдяки яким гітара звучатиме набагато краще. Правда, такий варіант більш складний, призначений для професіональних ритм-виконавців.

Дані струни виготовляються з прозорого нейлону, ректифікованого або вуглецевого волокна. Перші моделі дають більш чистий звук, другі відрізняються м’якішим тоном та звуком. Треті надають яскравості, виділяють ваш інструмент, нікого не залишають байдужим.

Підбір для акустики

У цьому випадку радимо віддавати перевагу більш товстим струнам, адже гітара має великий корпус. Вони краще звучать, інші види підходять для маленьких інструментів. Малий калібр зручніше затискається, оптимальний для гри перебоями. Товсті не так рвуться, призначені для ритмічності, забезпечують гарний бас. Тонкі підкреслюють високу частоту, оптимальні для гри в стилі техно.

У якості матеріалів варто зупинитися на латуні, бронзі та сталі. Перший варіант гарантують металевий звук, другий забезпечує яскравий та чистий відтінок, але може почати іржавіти. Сталеві створюють ніжний тон, найчастіше використовуються гітаристами, що грають фолк.

Як вибрати для електрики

Легший калібр призначений для соло. Тонкі різновиди просто підтягуються та притискаються, чинять найменший опір, полегшують гру. Товсті струни оптимальні для ритм-гитаристів. Великий калібр вважається найкращим для басів, хеві-метал тощо.

Кругла обмотка відрізняється ребристою структурою, видає більше звучання під час ковзання рукою вгору та вниз. Плоска обмотка оптимальна для джазу та блюзу.

Пропонується декілька видів матеріалу виготовлення: хром, нержавіюча сталь, полімер. Кожен вид надає невеликих, але важливих, тональних змін. Полімерне покриття гарантує додаткову міцність, захист від корозії та руйнування. Для теплого звуку обирайте нікель, для яскравого – нержавіючу сталь. Хром призначений для теплого блюзу та джазу.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя