Постачав окупантам будматеріали для виробництва фортифікацій: затримано підприємця з Бердянська | Новини Запоріжжя

Після окупації Бердянська власник декількох підприємств у тимчасово окупованому курортному місті став працювати на ворога. Він постачав до Росії будівельні матеріали для зведення укріпрайонів у тимчасово окупованих південних регіонах України.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Після виїзду з окупації підприємець-колаборант продовжив дистанційно керувати незаконним бізнесом у Бердянську, залишив там повний склад топменеджменту. За вказівкою зрадника підлеглі «перереєстрували» підприємства за російським «законодавством» і платили податки РФ.

Російським компаніям вони постачали пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на південному фронті, в тому числі виготовлення «зубів дракона».

Під час обшуку у помешканні затриманого у Києві виявлено документи та інші речові докази злочинної діяльності на користь РФ.

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 «Провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора» Кримінального кодексу України.

Експоліцейському з Запорізької області загрожує довічне ув’язнення за держзраду

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя