Мешканець Криму став так званим отаманом «Мелітопольської козачої дружини» та вишукував проукраїнських жителів | Новини Запоріжжя

Служба безпеки України викрила мешканця тимчасово анексованого Криму, який ще з 2014 року є активним прихильником «руського миру». Наразі він отримав посаду на окупованій частині Запорізької області.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ.

Встановлено, що колишній український військовий у 2014 році брав активну участь у захопленні адміністративних будівель Криму, за навіть був нагороджений окупаційною владою орденом «мужества» та медаллю «за освобождение Крыма и Севастополя».

Згодом він виїхав на Донбас, де брав участь у бойових діях проти сил АТО у складі проросійських незаконних збройних формувань.

Після окупації Мелітополя він прибув у місто та почав прислуговувати окупантам. За це його призначили так званим отаманом «Мелітопольської козачої дружини». Це воєнізоване формування патрулювало місто, щоб знайти проукраїнські налаштованих мешканців. Пріоритетом у їх діяльності було встановлення учасників підпільного руху «Жовта стрічка».

Також задокументовані факти залучення озброєних учасників угруповання до охорони незаконних блокпостів в Мелітопольському районі. Там вони, серед іншого, зупиняли громадський транспорт і автомобілі місцевих жителів для протиправних обшуків.

У липні 2022 року він пішов на підвищення та був призначений головою так званої «Смирновської військово-цивільної адміністрації». На новій «посаді» чоловік виконує усі вказівки окупаційної влади.

Йому заочно повідомили про підозру у колабораційної діяльності. Наразі він знаходиться на окупованій території.

ЗСУ передали гелікоптер Мі-2, який намагалось приховати екскерівництво «Мотор Січі», — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя