МОК відреагував на дискваліфікацію Ольги Харлан із чемпіонату світу з фехтування

МОК відреагував на дискваліфікацію Ольги Харлан із чемпіонату світу з фехтування - фото: facebook.com/aleksey.martynenko.5

МОК відреагував на дискваліфікацію Ольги Харлан із чемпіонату світу з фехтування — фото: facebook.com/aleksey.martynenko.5

Комітет закликав міжнародні федерації проявляти обережність під час проведення змагань між українськими та російськими спортсменами.

Представники Міжнародного олімпійського комітету запевнили AFC, що продовжують бути повністю солідарними з українською стороною.

Напередодні, 27 липня, лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан здобула перемогу над російською спортсменкою Анною Смірновою в 1/32 чемпіонату світу з фехтування. Поєдинок завершився з рахунком 15:7 на користь українки.

За правилами Міжнародної федерації фехтування, суперниці після поєдинку мали потиснути одна одній руки. Однак, Ольга Харлан відмовилась, запропонувавши «стукнутися» шаблями. Натомість росіянка відхилила цей жест та близько 50 хвилин чекала саме на рукостискання.

МФФ покарали Харлан чорною карткою за відмову потиснути руку з росіянкою. Її зняли з участи у чемпіонаті та відсторонили на 60 днів від усіх подальших стартів.

Сама ж Ольга Харлан сказала, що діяла своїм серцем, а Федерація фехтування України оскаржить це рішення.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя