Після ударів ЗСУ по аеродрому в Бердянську ворог намагається сховати військову техніку в тилу та посилює репресії | Новини Запоріжжя

Після вдалої ліквідації російської бази на аеродромі окупованого Бердянська Запорізької області загарбники намагаються сховати військову техніку поглибше в тилу, а також посилюють тиск на мирне населення.

Про це в етері українського телемарафону розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

«Реакція ворога була раптовою. Ми бачимо декілька речей, які вони переобладнали після знищення чергової військової техніки на аеродромі Бердянська. По-перше, вони почали розосереджувати та відводити техніку навіть з таких, як вони називали, тилових міст — Мелітополя і Бердянська. Сьогодні вони виводять техніку на узбережжя Азовського моря, територію Приазов’я, Кирилівки. Також вони роблять чергову базу між Бердянськом та Маріуполем — теж на узбережжі Азовського моря», — сказав Федоров.

Окрім цього окупанти розпочали додаткову фільтрацію. Так, на днях в тимчасово окупованому Мелітополі посеред центрального проспекту на півдня перекрили рух і доглядали майже кожну автівку, перевіряли телефони і дивились, які фото зберігають мешканці. За словами мера, на містян може чекати полон, якщо ворог знайде зв’язок з Україною і з мешканцями на неокупованій території.

Нагадаємо, у ніч на 17 жовтня ЗСУ завдали ударів по аеродромах поблизу окупованих Бердянська та Луганська. Сили спецоперацій повідомили, що було уражено 9 гелікоптерів, спецтехніка, пускова установка ППО та склад боєприпасів росіян. Вважається, що удари були завдані далекобійними ракетами ATACMS.

Загарбники продовжують ревізію на окупованій території, щоб захопити нерухоме майно мешканців

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя