У Запоріжжі викрили медпрацівницю, яка за 193 тисячі продавала «інвалідність» військовозобов’язаним, — ФОТО | Новини Запоріжжя

В одній із запорізьких лікарень медпрацівниця обіцяла допомогти в оформленні ІІ групи інвалідності за фіктивним захворюванням чоловікам призовного віку.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області та Запорізької обласної прокуратури.

В одній із лікарень Запоріжжя членкиня лікарсько-консультативної комісії допомагала чоловікам призовного віку отримати групу інвалідності за фіктивним діагнозом. За свої «послуги» зловмисниця просила 193 тисячі гривень.

Під час обшуків за місцем її роботи та проживання вилучено понад 200 тисяч гривень у різних валютах, печатки та штампи медичних закладів, понад 100 бланків медичних документів, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. За прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем передбачено до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 9 років та з конфіскацією майна.

Близько 2000 жителів регіону вважаються зниклими: перший в країні «Центр з розшуку зниклих за особливих обставинах» відкрили у Запоріжжі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя