Затримано агента ФСБ, який намагався отруїти командування ЗСУ у Запорізькій області: його шантажували життям родичів, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Військова контррозвідка Служби безпеки запобігла російській диверсії проти командування Сил оборони на південному фронті. Затримано агента ФСБ, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Підозрюваним виявився діючий військовослужбовець української армії. Він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ.

Співробітники СБУ завчасно викрили зв’язок зрадника з російською спецслужбою і покроково задокументували його підривну діяльність проти України. Це дозволило провести комплекс заходів для убезпечення українських захисників, а також затримати агента ФСБ на етапі його підготовки до здійснення диверсії.

Крім того, у ході розслідування встановлено, що чоловік виконував ще одне завдання — розвідував для ФСБ місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

За даними слідства, він був завербований через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини. Загарбники викрали родичів чоловіка прямо з їхнього помешкання, а потім ув’язнили до місцевої російської катівні. Там потерпілих піддавали жорстоким тортурам, вимагаючи, щоб вони вмовили їхнього сина працювати на користь країни-агресора.

Подальша комунікація між чоловіком та його російським «куратором» відбувалась через анонімний чат у месенджері.

Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для спілкування з окупантами. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі чоловік перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення. Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва органів прокуратури.

Внаслідок обстрілів Запорізької області загинув чоловік, ще одна людина постраждала

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя