Перейшов на бік ворога та агітував на псевдореферендумі: мешканцю запорізького села повідомили про підозру | Новини Запоріжжя

Поліцейські заочно повідомили про підозру колаборантові з тимчасово окупованого села Василівського району Запорізької області. У вересні 2022 року чоловік активно сприяв проведенню незаконного «референдуму» щодо приєднання захопленої частини регіону до складу РФ.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Працівники відділення № 3 Василівського райуправління поліції встановили, що проросійськи налаштований житель села Тимошівка пішов на співпрацю з окупаційною владою.

Невдовзі після окупації частини Запорізької області 51-річний чоловік став брати активну участь у ворожій пропаганді. Демонструючи свою прихильність до незаконної влади, він агітував населення до участі в псевдореферендумі.

Водночас разом із представниками юнацького осередку «Юг молодой», який є центром вербування підлітків на тимчасово окупованій території, він неодноразово потрапляв на фото у публікаціях російських телеграм-каналів.

Так, у вересні 2022 року чоловік став членом так званої виборчої комісії. Зі списками місцевих жителів та наданими йому бюлетенями він здійснював подворовий обхід односільчан та агітував їх незаконно голосувати за вихід Запорізької області зі складу України.

Слідчі інкримінують чоловіку кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі за погодженням із Михайлівським відділом Василівської окружної прокуратури йому заочно повідомлено про підозру.

На нього може чекати від 5 до 10 років позбавлення волі.

Гатили з артилерії та РСЗВ: поліція показала наслідки ворожих ударів по житловим кварталам Запорізької області, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя