«Не завжди довіряють колаборантам»: ворог влаштовує ретельну перевірку людей в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

На захопленому «Бердянському заводі жаток» російська окупаційна влада організувала виробництво дронів. За даними «АТЕШ», їх виробляють у незначних масштабах. Водночас до виробництва безпілотників загарбники допускають далеко не всіх.

Про це повідомив Віктор Дудукалов, заступник голови Бердянської районної ради в етері «Еспресо».

За словами посадовця, серед мешканців Бердянська все-таки є невеликий відсоток тих, хто підтримує загарбників. Але це не більше 10%. Водночас окупанти не довіряють колаборантам й часто проводять додаткові перевірки. А на підприємства, де виробляють дрони, ворог не часто допускають місцевих, в тому числі тих, хто має проросійські погляди.

«Окупанти скрізь шукають ворога й зрадників. Тому, я більш ніж переконаний, що якщо на виробництві і є якісь місцеві, то вони пройшли дуже ретельну перевірку. Для допуску до такого виробництва росіяни повинні бути впевнені, що ці люди є повністю лояльні до них. Адже не завжди росіяни довіряють колаборантам», — каже Дудукалов.

Червоний хрест на машині та напис «евакуація» не зупинили окупантів: запорізький волонтер розповів подробиці удару дроном, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя