Окупанти планують позбавити майна всіх мешканців, що виїхали з окупованої частини Запорізької області | Новини Запоріжжя

Російська окупаційна влада прийняла рішення відповідно до якого люди, що виїхали з окупації, не можуть доручати рідним або знайомим розпоряджатись їх майном.

Про це повідомляє «Бердянськ Сьогодні».

Українці, що виїхали з окупації, раніше робили довіреності на рідних чи знайомих, що залишилась в місті, та надсилали їм цей документ, щоб їх майно не визнали «безхазяйним». Наразі ж окупаційна влада заявила, що тепер не приймають довіреності оформлені  українськими нотаріусами та у консульствах РФ. Відповідний наказ підписав гауляйтер Євген Балицький.

«Окрім того, як пишуть окупанти: «в доверенности, выданной для представительства по отношению к объекту недвижимости, должна быть указана страна местонахождения указанной собственности». Не важко здогадатись про яку країну йде мова. І що зробити таку довіреність на базі українських документів про власність просто неможливо», — йдеться у виданні.

Відтепер люди чиє майно залишилось в окупації, змушені повертатись і підтверджувати, що воно не «безхазяйним». При цьому, через пункт пропуску загарбники пропускають не більше 10% від тих, кому потрібно потрапити на тимчасово окуповані території. А частина людей взагалі отримали заборону на в’їзд на кілька років.

У бібліотеки тимчасово окупованих територій завозять пропагандистську літературу

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя