Окупанти ховають військову техніку на подвірʼях місцевих та живуть в їхніх будинках — Генштаб

Окупанти ховають військову техніку на подвірʼях місцевих та живуть в їхніх будинках - Генштаб.

Окупанти ховають військову техніку на подвірʼях місцевих та живуть в їхніх будинках — Генштаб. Фото: Sergei Bobylev(TASS/picture alliance

Російські окупанти використовують мирних жителів в Запорізькій області як живий щит, розміщуючи військову техніку на подвір’ях, де проживають цивільні люди.

За повідомленням Генштабу Збройних Сил України, у селищі Нове Запорізької області російські війська використовують приватні подвір’я, де проживають мирні жителі, як вогневі позиції для розміщення своєї військової техніки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Це порушує норми міжнародного гуманітарного права. Окупанти використовують цивільних мешканців разом із своєю технікою та особовим складом.

Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун зазначив, що 18 вересня російські війська зазнали значних втрат, і вони розраховують на підкріплення. За останні дні російські втрати сягають понад 200 осіб щоденно, а загальна кількість втрат збільшилася до 313 осіб.

Раніше експерти ISW спостерігали, як елементи російської 7-ї гвардійської гірськострілецької дивізії та 76-ї гвардійської дивізії ПДВ проводили контратаки проти ЗСУ в районі Роботиного (10 кілометрів на південь від Оріхова), й аналітики оцінювали, що ці операції, ймовірно, сильно послабили ці сили ПДВ. Загони «Шторм-З» найчастіше неефективні у бою і, швидше за все, забезпечать російську оборону на заході Запорізької області незначною бойовою міццю.

Окупанти також перекидають більш потужні штурмові підрозділи на гарячі напрямки та формують оборонні рубежі в Херсонській області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя