Окупанти висунули нову вимогу до українців на Запорізькій АЕС, – ГУР

Окупанти висунули нову вимогу до українців на Запорізькій АЕС, – ГУР -

Окупанти висунули нову вимогу до українців на Запорізькій АЕС, – ГУР — фото: t.me/znppatom

Росіяни посилюють тиск на громадян України, які працюють на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС, щоб змусити їх отримати російські паспорти та підписати контракти із Росатомом.

Як з’ясували в ГУР, російські окупанти змушують кілька сотень українських працівників ЗАЕС отримати російські паспорти та підписати контракти до 31 грудня 2023 року. На них чинять психологічний тиск, вибірково без попереджень позбавляють доступу до робочих місць, анулюючи їх перепустки.

Серед українських працівників, які відмовляються від підписання контрактів із «Росатомом» та паспортів держави-агресора, російські спецслужби намагаються посіяти недовіру один до одного, створюючи умови для анонімних доносів, зокрема через спеціально створені телеграм-боти.

Крім того, серед завезених на ЗАЕС російських енергетиків зараз зростає невдоволення через невиконані обіцянки щодо термінів «відряджень» – замість двох місяців їх тримають там по пів року і довше, оскільки в Росії важко знайти бажаючих кваліфікованих фахівців їм на заміну.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя