Обстріли, укриття та обов’язкова евакуація: яка ситуація у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко розповів в етері телеканалу ICTV про ситуацію у Запорізькій області.

Про це повідомляє сайт ЗОВА.

За словами очільника регіону, ворог посилює обстріли з реактивних систем залпового вогню — подекуди буває по 200 обстрілів на добу. Також окупанти в середньому випускають по Запорізькій області до 10 керованих авіабомб на день, проте вчора обійшлося без КАБів.

На підконтрольній території Запорізької області налічується 1 785 укриттів, наразі ведуть їхнє дооблаштування, також відкрито 25 нових. В приватному секторі дуже густо розміщені домівки, тож, за словами голови ЗОВА, немає місця для встановлення нових укриттів, але в цьому напрямку можуть допомогти мобільні укриття.

Водночас існує проблема з доступом до сховищ — обласна влада звернулась до законодавців щодо посилення адміністративної та кримінальної відповідальності до балансоутримувачів, які не відкривають укриття 24/7.

Юрій Малашко нагадав, що в рамках обов’язкової евакуації зі Степногірська, Преображенки, Єгорівки, Гуляйполя та Новопавлівки вивезли всі родини з дітьми.

— Якщо ситуація в інших населених пунктах буде загострюватися, будемо також примусово евакуювати, — сказав очільник ЗОВА.

Також, за його словами, Запорізька область готова до опалювального сезону на 100 відсотків. Окрім того, завдяки благодійним організаціям вже три тижні возять дрова в ті населені пункти, де йдуть бойові дії. Тим, хто ще їх не отримав, можна звертатися до військових адміністрацій.

Відбудова Запоріжжя після ракетних атак: у будинку в центрі міста відновили два підʼїзди та готуються подати тепло, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя