Зобов’язав прибрати українську символіку: на Запоріжжі судитимуть колаборанта, який впроваджував російські стандарти освіти | Новини Запоріжжя

У травні минулого року вчитель однієї з бердянських шкіл погодився на пропозиції російської окупаційної влади й очолив підконтрольний загарбникам навчальний заклад. Наразі прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно освітянина за фактом колабораційної діяльності.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

Прихильник «російського миру» очолив так зване «Государственное бюджетное общеобразовательное учреждение «Средняя общеобразовательная школа №19 г. Бердянск». Після призначення на посаду він активно впроваджував  російські стандарти освіти. Також, організував видачу школярам російськомовних підручників, а вчителів зобов’язав прибрати зі шкільних приміщень, класних куточків зображення української державної символіки та атрибутики національної культури.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» за процесуальним керівництвом ювенальних прокурорів Бердянської окружної прокуратури у червні педагогу було повідомлено про підозру відповідно до частини 3 статті 111-1 «Колобараційна діяльність» Кримінального кодексу України. Наразі справу скеровано до суду.

Масові викрадення, грабіж та тортури затриманих: колаборантам із Запорізької області повідомлено про підозру.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя