Валерій Залужний про те, як виграти війну Росії проти України

Валерій Залужний про те, як виграти війну Росії проти України.

Валерій Залужний про те, як виграти війну Росії проти України. Фото: slovoidilo.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, чому війна в Україні перейшла у фазу «позиційної». Крім літаків та ракет, нам потрібно, аби ми почали повноцінно наступати та витіснили ворога з нашої землі.

Війна наразі переходить на новий етап. Україні необхідні ракети та снаряди, щоб вийти з фази «позиційної». Щоб вийти з цієї фази, необхідний доступ до ключових військових можливостей та технологій, повідомляє Головнокомандуввач Валерій Залужний в The Economist.

Військово-повітряні сили Росії зазнали величезних втрат, армія України знищила понад 550 систем російських ППО. Російська армія зберігає значну перевагу та продовжують атакувати.

Українській армії потрібно полювати на російські дрони за допомогою власних дронів-мисливців, оснащених сітками.

— РЕБ – ключ до перемоги у війні безпілотників. За останнє десятиліття Росія модернізувала власні сили РЕБ, створивши новий рід військ та 60 нових видів техніки. У цьому ворог нас перевершує: 65% наших платформ глушіння на початку війни були вироблені ще за радянських часів, — повідомляє Валерій Залужний.

Значний пріоритет виграти війну — контрбатарейний вогонь: ураження артилерії противника. У цій війні, як і в більшості минулих воєн, артилерійські та ракетні ураження становлять 60–80% від усіх військових завдань. 

Також важлива технологія розмінування. Ми можемо використовувати реактивні двигуни виведених з експлуатації літаків, водомети чи касетні боєприпаси, щоб пробивати мінні загородження. Нові типи тунельних екскаваторів, наприклад робот, який використовує плазмові пальники для буріння тунелів, також можуть допомогти.

Останній пріоритет — це нарощувати резерви. Росія не змогла використати свою величезну перевагу в живій силі тому, що президент РФ Володимир Путін стурбований, що загальна мобілізація може спровокувати політичну кризу, і тому, що Росія не може навчити та спорядити достатньо людей. 

Позиційна війна – це тривала війна, що несе величезні ризики для Збройних сил України та для України. Аби вирватися з цієї фази, необхідна перевага в повітрі, вдосконалені засоби електронної та контрбатарейної боротьби, нові технології розмінування і здатність мобілізувати та тренувати більше резервістів. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя