Купівля ліса через електронні аукціони

Вже більше року тому українські підприємці отримали право окупувати дерево на біржових електронних аукціонах. Такий формат відрізняється більшою комфортністю та безпекою, адже проходить без використання будь-яких тіньових схем на ліцензованій платформі. Організатори та змовники формують справедливу ринкову вартість. Якщо у вас є відповідна ліцензія, можна без проблем долучитися до торгів. Більше детально ознайомитися з даною інформацією можна за наступним посиланням https://www.ueex.com.ua/presscenter/news/derevo-kupiti-vigidno-na-elektronnomu-auktsioni-birzhi-ueexcomua/.

Формування ціни

На початку війни торги були призупинені, оскільки дана діяльність стала не такою затребуваною. Але згодом стало зрозуміло, що відновлення функціонування лісового ринку необхідно по ряду причин:

  • лісгоспи можуть почати реалізацію продукції, тим самим забезпечуючи людей такими необхідними робочими місцями;
  •  створюються умови закупівлі лісу за ринковими цінами;
  • державний бюджет забезпечується додатковими коштами, що сприятливо впливає на економіку країни.

Перші аукціони були проведені в середині березня. Підприємці нарешті отримали право купляти деревину. Використання біржових систем повністю виправдано. Для проведення електронних аукціонів користуються сучасними технічними засобами. Торги проходять максимально швидко, автоматично, безпечно. Ціна повністю справедлива й усім до вподоби.

За рік в таких біржових торгах участь взяло понад тисяча підприємців. Вони відзначають, що якість торгівлі деревом за останній рік суттєво підвищилася, оскільки усі біржі отримали ліцензію. Для учасників створюються рівні умови, формується справедлива вартість, підвищується конкуренція, що сприяє збільшенню ціни вітчизняного товару. Усі процеси виконуються буквально у два кліки мишкою, розробляються інноваційні електронні торгові механізми, що являються базами даних про поточні та наступні аукціони.

Як купувати

Щоб придбати дерево на аукціоні необхідно знайти платформу, що має відповідну ліцензію. Наприклад, Українська Енергетична біржа має достатньо досвіду для проведення сучасних онлайн торгів. Після ви повинні отримати акредитацію, відправити на логотип заявку, яка відповідатиме бажаним потребам.

Практика показала, що на ліцензованих платформах торги більш прибуткові та ефективні. Це обумовлено тим, що зайві кошти не витрачаються на пошуки ринків. Також ви бачите, що організація грає чесно, завдяки чому її імідж суттєво підвищується. Учасники змагаються на абсолютно рівних умовах, ціна на продукцію формується автоматично, але вона вам точно сподобається.

Головна перевага такої торгівлі полягає у створенні конкурентного та справедливого ринку. Для заготовленої деревини покупці знаходяться дуже швидко. Вартість та обсяги продажу оголошуються публічно. Кошти від торгів одразу йдуть у державний бюджет.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя