В боях за Україну загинув колишній учасник «Х-фактора» з Енергодару | Новини Запоріжжя

У тяжких боях за свободу та незалежність загинув мешканець нині окупованого російськими загарбниками Енергодару. Савелію Федану був всього 21 рік.

Про це повідомив Дмитро Орлов, міський голова Енергодару.

З самого дитинства Савелій брав активну участь у всіх патріотичних заходах в Енергодарі, активно волонтерив й допомагав військовим. У 13 років хлопець разом з волонтерами вперше побував на передовій.

«Прагнення захищати свою Батьківщину від ворога супроводжувало хлопця все життя. Першим кроком стало навчання в Запорізькому обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник». Після його закінчення Савелій вступив до факультету підготовки спеціалістів Десантно-штурмових військ Одеської Військової академії», — повідомляє Дмитро Орлов.

Знайомі кажуть, що Савелій був дуже талановитим хлопцем. Захоплювався музикою й писав власні пісні. У 2018 році, коли хлопцю було 16-років, брав участь у кастингу талант-шоу «Х-фактор». Савелій виконав свою авторську пісню під названою «Україна» й від суддів почув чотири «так».

Після початку повномасштабної війни Савелій мужньо став на захист України. Уродженець Енергодару загинув в тяжких боях з ворогом. Йому назавжди тепер 21 рік.

«Ми будемо пам’ятати Савелія таким: талановитим та світлим юнаком з незламним кодексом честі, щирим патріотом України, який завжди вірив у майбутнє своєї країни та, не вагаючись, став на її захист. Поділяємо біль втрати та приносимо щирі співчуття родині та близьким. Вічна пам’ять, честь та слава полеглому Герою, справжньому Воїну, гідному сину України», — йдеться у повідомленні міського голови.

В боях за Україну помер мешканець Балабиного Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя