Компанія Baykar інвестує в Україну 100 мільйонів доларів

Компанія Baykar інвестує в Україну 100 мільйонів доларів -

Компанія Baykar інвестує в Україну 100 мільйонів доларів — фото: ілюстративне wikipedia

Турецька компанія Baykar, яка виробляє бойові безпілотники Bayraktar TB2, інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні.

— У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них — завод з виробництва безпілотників. Потім у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут… Це інвестиція, яка становить близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочали. На його завершення знадобиться близько півтора року. Ми плануємо, що тут працюватимуть щонайменше 300 людей. Співпраця триває, — заявляє генеральний директор Baykar Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій в Києві, передає Укрінформ.

Виробництво планується бути самодостатнім, екологічним і взаємовигідним, так як Україна має технології з виробництва двигунів, а турецька сторона — безпілотники, на які встановлюють ці двигуни.

За словами Байрактара, нинішня війна стала війною безпілотних літальних апаратів, й Україна має в ній певну перевагу.

Також він наголосив на тому, що всі донати: від компанії Baykar, з України та Польщі — були використані, зокрема, на придбання радарних систем, які вже виявили тисячі цілей та принесли вагомий результат на полі бою.

Нагадуємо, раніше RADA.zp.ua інформував, що сьогодні, 30 вересня, в Україні розпочалася 584-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя