З п’яти прифронтових населених пунктів Запорізької області евакуювали всіх дітей, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

У серпні була оголошена примусова евакуація дітей зі Степногірська, Гуляйполя, Новопавлівки, Преображенки та Єгорівки. На сьогодні всіх дітей з їх супроводжуючими вивезли з прифронтових населених пунктів до більш безпечних місць.

Про це повідомив Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації.

З п’ять найбільш небезпечних населених пунктів регіону евакуювали всіх дітей. За словами Юрія Малашко деякі родини з дітьми відразу погоджувались виїжджати, навіть говорили куди їх евакуювати та показували в яких умовах житимуть. Представники обласної влади надавали дітям планшети, щоб вони мали змогу навчатися онлайн.  Та деякі родини до останнього не хотіли їхати.

«Найголовніша складність — вмовляти людей, щоб вони евакуйовувались з прифронтових міст. Деякі родини просто не погоджувались і залишались в дома. Остання евакуйована родина була з Гуляйполя. Там кожного дня постійні обстріли», — зазначив Юрій Малашко.

У Національній поліції Запорізької області повідомили, що після проведених евакуаційних заходів родини забезпечені тимчасовим житлом у більш безпечних частинах регіону. Також сім’ї отримують подальшу підтримку у вирішенні нагальних питань.

Зруйновані будинки та вбитий мирний житель: наслідки російських обстрілів по Запорізькій області, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя