Карта бойових дій в Україні 31 жовтня

Карта бойових дій в Україні 31 жовтня.

Карта бойових дій в Україні 31 жовтня. Фото: GeneralStaff.ua

Сьогодні, 31 жовтня, в Україні розпочався 615 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед, атакує і Росія.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 31 жовтня.

30 жовтня українські сили підтвердили наступ у районі Бахмута та на заході Запорізької області. На геолокованих кадрах, опублікованих 30 жовтня, видно, що українські сили просунулися на північний схід від Курдюмівки (10 км на південний захід від Бахмуту).

У ніч із 29 на 30 жовтня російські війська завдали серії ракетних та безпілотних ударів по Україні. У Генштабі України повідомили 30 жовтня, що російські війська запустили 12 безпілотників «Шахед 131/136», дві ракети Х-59 та чотири ракети «Іскандер» проти України.  Українське ППО збило усі безпілотники «Шахед» та Х-59.

Російські війська 30 жовтня провели наступальні дії на лінії Куп’янськ-Сватово-Кременна, в районі Бахмута, в районі Авдіївки, на захід та південний захід від Донецька, на заході Донецької та східної межі Запорізької області, а також на заході Запорізької області і просунулися в деяких районах. області.

Карта бойових дій в Україні 31 жовтня.Карта бойових дій в Україні 31 жовтня. Фото: understandingwar.org

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на південь від Бахмута і завдають втрат російським військам у цьому районе. Декілька російських блогерів заявили, що українські сили безуспішно намагалися просунутися за залізничну лінію між Клищеївкою (6 км на південний захід від Бахмута) і Андріївкою (8 км на південний захід від Бахмута). Один блогер заявив, що українським силам вдалося просунутися за залізничну лінію на південь від Андріївки та закріпити нові позиції.

У Генштабі України повідомили, що російські війська безуспішно намагалися відновити втрачені позиції у районі Андріївки та Кліщівки.

Карта бойових дій в Україні 31 жовтня.Карта бойових дій в Україні 31 жовтня. Фото: understandingwar.org

Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що російські війська проводять «тактичне перегрупування» в районі Авдіївки, яке, ймовірно, триватиме менше доби, перш ніж російські війська відновлять атаки по населеному пункті.

Машовець підтвердив свою оцінку, що підрозділи, що входять до цього угруповання, здебільшого є елементами 1-го армійського корпусу Донецької Народної Республіки (ДНР) і 41-ї загальновійськової армії (Центральний військовий округ).

У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили безуспішні наземні атаки російських військ у районі Авдіївки, Новокалинове (10 км на північний захід від Авдіївки), Тоненького (5 км на захід від Авдіївки), Досвідченого (3 км на південний захід від Авдіївки) та Первомайського (10 км на південний захід від Авдіївки).

Карта бойових дій в Україні 31 жовтня.Карта бойових дій в Україні 31 жовтня. Фото: understandingwar.org

У понеділок, 30 жовтня, російські війська продовжили наземні атаки на захід і південний захід від Донецька, але не досягли якихось підтверджених успіхів. Генштаб України повідомив про безуспішні атаки російських військ у районі Мар’їнки, Новомихайлівки (20 км на південний захід від Донецька) та на південь від Вугледару (25 км на південний захід від Донецька). Російські джерела стверджували, що російські війська трохи просунулися в районі Новомихайлівки.

Карта бойових дій в Україні 31 жовтня.Карта бойових дій в Україні 31 жовтня. Фото: understandingwar.org

Українські війська 30 жовтня провели наступальні операції на заході Запорізької області та досягли підтвердженого успіху. На кадрах із геоприв’язкою, опублікованих 29 жовтня, видно, що українські війська просунулися на захід від Роботино (10 км на південь від Оріхова).

30 жовтня російські війська провели безуспішні наступальні операції на заході Запорізької області. У Генштабі України повідомили, що російські війська безуспішно атакували у районі Роботина.

Карта бойових дій в Україні 31 жовтня.Карта бойових дій в Україні 31 жовтня. Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя