Здавали учасників АТО та правоохоронців, змушували брати паспорти РФ: на лаві підсудних опинилися колаборанти із Запорізької області | Новини Запоріжжя

Після початку повномасштабного вторгнення 4 мешканців Запорізької області добровільно почали співпрацювати з російськими загарбниками та отримали посади у незаконних органах. Зрадники беруть активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, допомагають керувати захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку. Їм заочно повідомлено у підозрі за ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти направлені до суду.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Колишня робітниця соціальної сфери, звільнена у 2016 році, після окупації Михайлівки перейшла на бік ворога. За лояльне ставлення окупанти призначили її начальницею «Михайлівського управління соціального захисту міністерства праці та соціальної політики». За наказом зрадниці було сформовано списки проукраїнськи налаштованих жителів Михайлівського району (зокрема учасників АТО/ООС, військових та правоохоронців), які вона особисто передала окупаційній владі.

Мешканка Новомиколаївки пішла на співпрацю з ворогом та очолила «Новомиколаївську сільську раду Токмацького району». На посаді вона змушувала оформляти людей російські паспорти.

Ще одна колаборантка — мешканка села Новотроїцьке, яка всіляко підтримувала окупантів, за що була призначена заступницею голови «Дмитровської об’єднаної територіальної громади с. Новотроїцьке с. Полоузівка».

Після окупації півдня країни мешканець Токмака активно співпрацює з ворогом та погодився стати першим заступником голови місцевої так званої «Військово-цивільної адміністрації». Він займається розподілом грошей для забезпечення життєдіяльності окупаційної адміністрації та формує кошторис «бюджетних» витрат для матеріально-технічного забезпечення окупантів.

У державній зраді підозрюють поліцейську із Запорізької області: подробиці.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя