Карта бойових дій в Україні 2 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 2 жовтня.

Мапа бойових дій в Україні 2 жовтня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 2 жовтня, в Україні розпочалася 586-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 2 жовтня.

Російські війська проводять тактичні контратаки в районі Роботиного в рамках еластичної оборони від наступальних дій українських військ на західній частині Запорізької області. Ситуація на південь від Роботина нестабільна, оскільки деякі тактично важливі польові укріплення кілька разів переходили з рук в руки. 

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Український військовий проаналізував кадри місцевості та зазначив, що згадана підконтрольна Росії траншея є опорним пунктом у взаємопов’язаній системі окопів, вогневих систем і бліндажів, які знаходяться між Роботиним і Новопрокопівкою. Український військовий зазначив, що окопи з’єднані між собою підземними тунелеподібними спорудами і російські війська надають перевагу обороні цих позицій, які мають тактичне значення на ділянці між Роботиним і Новопрокопівкою.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські джерела стверджували, що російські сили здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп’янськ-Лиман і досягли незначного прогресу в період з 30 вересня по 1 жовтня. Російський блогер заявив 30 вересня, що російські війська здійснили невизначений наступ поблизу Кислівки. Російські джерела стверджували, що 1 жовтня українські сили здійснили невдалі наземні атаки поблизу Кремінної. 1 жовтня Міноборони Росії заявило, що російські війська відбили українські атаки біля Діброви.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська 1 жовтня продовжили наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк, але не зробили жодного підтвердженого просування. У Генштабі України повідомили, що російські війська безуспішно обстріляли Новоселівку, Степове, Авдіївку, Веселе, Мар’їнку та Новомихайлівку.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

У ніч з 30 вересня на 1 жовтня російські війська завдали ударів по Херсонській області керованими авіаційними бомбами. Речник Південного оперативного командування ЗСУ капітан першого рангу Наталія Гуменюк 1 жовтня повідомила, що російські війська випустили 16 авіаційних бомб по Херсонській області та влучили в об’єкти житлової та сільськогосподарської інфраструктури.

У Херсонській облдержадміністрації зазначили, що вдень 1 жовтня дві керовані авіаційні бомби завдали удару по житловому кварталу в районі Берислава. Російський воєнкор опублікував кадри скидання ВКС РФ авіабомби ФАБ-500. на українських позиціях на острові в дельті річки Дніпро. 

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя