Масові обшуки, мобільні блокпости та зникнення людей: у Запорізькій області окупанти посилюють терор | Новини Запоріжжя

Попри те, що частина Запорізької області окупована російськими військовими вже понад півтора року, місцеве населення продовжує чинити опір, у тому числі здавати позиції загарбників. Щоб знайти українських партизанів, ворог посилив терор.

Про це повідомляє Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

У тимчасово окупованому Мелітополі російські військові збільшили кількість мобільних блокпостів. Вчора на багатьох перехрестях та вулицях вони зупиняли машини та вимагали надати документи. Окрім того, проводили обшуки.

А в селі Семенівка російські загарбники змушували людей показувати, що в їхніх сумках перевіряли кишені, телефони та авто. Людей навіть змусили заповнювати анкету, в якій треба вказувати своїх родичів.

«Після цих подій у селі зник 44-річний чоловік. Мешканці впевнені, що його забрали на «профілактичну бесіду», — пише Федоров.

У селі Азовське вже кілька днів військові російської армії проводять масові обшуки. Вони шукають чоловіка, який нібито напав на ФСБ. В окупованому курортному Бердянську загарбники також продовжують фільтрацію серед місцевого населення.

Патрулюють вулиці та тиснуть на місцевих мешканців: окупанти створили в Енергодарі фейкову структуру.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя