Карта бойових дій в Україні 2 листопада

Карта бойових дій в Україні 2 листопада.

Карта бойових дій в Україні 2 листопада. Фото: GeneralStaff.ua

Сьогодні, 2 листопада, в Україні розпочався 617 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед, атакує і Росія.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 2 листопада.

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжили наступальні дії на Бахмутському та Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках.

У середу, 1 листопада, український генеральний штаб повідомив, що російські війська випустили три ракети Х-59 та 20 безпілотників «Шахед 131/136» і зазначив, що українська ППО збила всі три ракети Х-59 та 18 безпілотників «Шахед».

Український головнокомандувач генерал Валерій Залужний 1 листопада оцінив, що війна в Україні набула позиційного характеру, і запропонував Україні низку рекомендацій щодо відновлення маневру на полі бою.

Карта бойових дій в Україні 2 листопада фото 1Карта бойових дій в Україні 2 листопада фото 1

Російські війська 1 листопада продовжили наступальні дії на Бахмутському напрямку, але не досягли підтверджених успіхів. Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно намагалися покращити свої позиції в районі Кліщеївки (7 км на південний захід від Бахмута) та Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута) та атакували в районі Південне (20 км на південний захід від Бахмута) Бахмута), але не просунулися.

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують контрнаступальні операції на південь від Бахмута.

Карта бойових дій в Україні 2 листопада фото 2 1Карта бойових дій в Україні 2 листопада фото 2

Українські сили 1 листопада провели обмежені контратаки біля Авдіївки, але не досягли якихось підтверджених успіхів. На кадрах з геоприв’язкою, опублікованих 1 листопада, показано українську контратаку на північ від Красногорівки, проте джерело відео стверджує, що російські війська зрештою відбили атаку і змусили українські війська відступити.

Російські джерела стверджують, що українські сили безуспішно контратакували поблизу сміттєзвалища на північ від Авдіївки та біля Красногорівки.

Карта бойових дій в Україні 2 листопада фото 3 2Карта бойових дій в Україні 2 листопада фото 3

1 листопада російські війська продовжили наступальні операції на захід та південний захід від Донецька, але не зробили жодних підтверджених наступів. У Генштабі України повідомили, що російські війська безуспішно атакували у Мар’їнці (на південно-західній околиці міста Донецька) та в районі Новомихайлівки (12 км на південний захід від міста Донецька).

1 листопада українські сили провели наступальні операції на захід та південний захід від Донецька та домоглися підтвердженого наступу. На кадрах з геоприв’язкою, опублікованих 31 жовтня, видно, що українські війська просунулися на південь від Новомихайлівки.

Карта бойових дій в Україні 2 листопада фото 4 3Карта бойових дій в Україні 2 листопада фото 4

Українські сили 1 листопада продовжили наступальні операції на заході Запорізької області та, як повідомляється, просунулися вперед. Російський мілігер заявив, що українські війська незначно просунулися від Щербаків (18 км на захід від Оріхова) до Мирного (16 км на південний захід від Оріхова) і досягли успіхів на захід від Роботина (10 км на південь від Оріхова).

Український генеральний штаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки біля Роботина.

Карта бойових дій в Україні 2 листопада фото 5 4Карта бойових дій в Україні 2 листопада фото 5

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя