Йому назавжди 39: в останню путь провели захисника з Вільнянська | Новини Запоріжжя

Восени 2023 року Віталій Андров приєднався до лав Збройних сил України. Був солдатом другого стрілецького батальйону 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. На початку грудня Віталія нагородили медаллю «За хоробрість у бою». Його життя обірвалося 29 грудня.

Про це повідомляють у Вільнянській міській раді.

Віталій Андров народився у Вільнянську, там же здобув середню освіту. 2004 року закінчив військовий ліцей «Захисник». Працював на підприємствах «Ритм», «Машинобудівний завод» та «Мотор Січ». 2020 року вступив до Європейського університету на спеціальність менеджмент.

До лав Збройних Сил України Віталій приєднався 13 вересня минулого року. Був солдатом другого стрілецького батальйону 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. 10 грудня його нагородили медаллю «За хоробрість у бою». Але майже через три тижні захисник загинув.

Під час бою поблизу населеного пункту Водяне на Донеччині Віталії Андров отримав смертельне поранення.

«Він має повернутися до батьківського дому з перемогою, повернутися до батьків та доньки, відзначити свій 40-річний ювілей. Щирі співчуття рідним та близьким Віталія, поділяємо ваш біль і схиляємо голову в глибокій скорботі. Щомиті пам’ятатимемо, якою ціною дається нам кожен крок до Перемоги… Вічний спокій та вічна пам’ять Віталію Адрову, вічна повага у серці кожного з нас!», — йдеться у повідомленні міської ради.

У загиблого захисника залишилися батьки, сестра та донька Аріна.

Повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну: у Запорізькій області попрощалися із загиблим 25-річним воїном.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя