Гвардієць розповів про оборону Запорізької АЕС від окупантів

Гвардієць розповів про оборону Запорізької АЕС від окупантів.

Гвардієць розповів про оборону Запорізької АЕС від окупантів. Фото: facebook.com/ngu3033

26-річний командир відділення 23-ї окремої бригади охорони громадського порядку “Хортиця” Нацгвардії України Олексій брав участь в боях за Запорізьку АЕС. Хлопець розповів про оборону атомної електростанції.

Строкову службу Олексій проходив у Почесній варті Першої Президентської бригади НГУ. Після закінчення строкової служби він підписав контракт та служив на Запорізькій атомній електростанції у взводі швидкого реагування гранатометником. Історію Олексія розповіли на сторінці 23-ї бригади ОГП «Хортиця»

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що найголовнішим завданням у нацгвардійців, що тоді несли службу на ЗАЕС, було зупинити ворожу колону. Вони розподілились на невеличкі групи по 10-15 чоловік та зайняли оборону на підході до станції.

Олексій розповів, що фактично сама оборона розпочалася з його пострілу з гранатомету РПГ, після якого танк окупантів спалахнув. Потім бійці зайняли позиції на самій станції. Наші снайпера працювали по ворогу з енергоблоків, висоток та будівель. Хлопець також зайняв позицію на висотці біля першого енергоблоку і звідти вів вогонь.

Вони з побратимами усвідомлювали, що сили суперника переважають, але прийняли бій.

— Тоді був адреналін, не було ніякого страху. Ми знали, що в перший день вони зайшли до нас і пішли в сторону Василівки. Відступати нам було нікуди, бо позаду водосховище, а зліва та зправа війська рф. Було зрозуміло, що їх більше, і шансів у нас мало, та ми прийняли бій. Я вважаю, що наше завдання тоді було виконане на всі 100 відсотків, — зауважив військовий.

Окупанти стріляли з танків по станції, пошкодивши перший енергоблок. Під час бою Олексій отримав контузію – ворожий танк влучив неподалік нього.

Після оборони Запорізької АЕС Олексій продовжив захищати країну на Запорізькому напрямку, як командир відділення. На передовій брав участь у штурмових та оборонних діях.

Зараз він у складі мобільної вогневої групи боронить небо над Запоріжжям від ворожих безпілотників.

Варто нагадати, що Запорізьку атомну електростанцію російські окупанти захопили 4 березня 2022 року.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя