Гатили з мінометів, авіації та артилерії: ворог завдав 260 ударів по Запорізькій області | Новини Запоріжжя

У п’ятницю, 5 квітня, військові російської армії завдали 260 ударів по Запоріжжю та ще 7 містам і селам Пологівського району. Зафіксовано 48 повідомлень про руйнування.  

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області та Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

Вчора ворог завдав авіаційний удар по Роботину. Дев’ять разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню Роботине та Малу Токмачку.

Крім того, окупаційна армія завдала 199 артилерійських ударів по Гуляйполю, Малій  Токмачці, Новоандріївці, Роботину, Левадному, Малинівці та Вербовому.

Не припиняють загарбники й масовані атаки безплотними літальними апаратами. Вчора ворог атакував безпілотниками різних модифікацій 46 разів Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

Внаслідок ворожих обстрілів Запоріжжя та області постраждали 27 людей (в тому числі діти 9 та 17 років), ще четверо — загинули.

Правоохоронці зібрали докази воєнних злочинів та відкрили кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

На світанку ворог знову атакував Запоріжжя: що наразі відомо

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя