Російська армія скинула авіабомбу на Оріхів: загинув поліцейський, ще 12 людей постраждали, – ФОТО | Новини Запоріжжя

Сьогодні вранці, 12 серпня, ворожа армія вдарила керованою авіабомбою по місту Оріхів.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Близько 08:40 ворожа керована авіабомба влучила по одній з вулиць міста. Від вибуху загинув поліцейський, ще четверо правоохоронців отримали поранення, двоє з них «важкі». Також тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали 8 громадян, деякі з них також у важкому стані. Парамедики надали постраждалим першу медичну допомогу, їх госпіталізували до медичних закладів.

Внаслідок обстрілу загинув начальник сектору поліцейської діяльності № 1 (смт Розівка) відділення поліції № 2 Пологівського районного відділку поліції капітан поліції Іван Іщенко.

Як повідомили у поліції, 31-річний поліцейський 6 років свого життя присвятив службі в підрозділах превентивної діяльності. З початку широкомасштабного вторгнення російських військ він вийшов з тимчасово окупованої території та продовжив нести службу в населених пунктах, підконтрольних Україні.

«Колеги знали Івана, як добру та порядну людину, відповідального   працівника та надійного товариша. Осиротілими залишились дружина та маленька дитина правоохоронця. Колектив ГУНП в Запорізькій області висловлює щирі співчуття родині загиблого. Поділяємо ваше горе,  низько схиляємо голови у скорботі за нашим колегою», – повідомили у поліції.

За фактом скоєння РФ чергового воєнного злочину слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація – ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Ворожа армія продовжує знищувати міста та села Запорізької області: за добу обстріляли 27 населених пунктів, – ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя